Luc Huyse eerste laureaat ABN Amro Prijs

De eerste ABN Amro Prijs voor Nederlandstalige non-fictie gaat naar essayist en KUL-professor emeritus Luc Huyse voor zijn essay Alles gaat voorbij, behalve het verleden. Vlaams minister-president Yves Leterme overhandigde Luc Huyse vanavond op een plechtigheid de 12.500 euro en een oorkonde. Het boek wordt gelauwerd voor zijn "unieke combinatie van geschiedenis en actualiteit." Het handelt over hoe wereldwijd met het politieke, vaak getraumatiseerde verleden wordt omgegaan (zie bijvoorbeeld dit fragment uit MO-magazine). VRT-journalist Rudi Vranckx kreeg de publieksprijs (2.500 euro) voor Geesten van het avondland, zijn boek over het moslimterrorisme. De drie andere genomineerden waren Christine van Broeckhoven, Peter Adriaenssens en Koen de Leus. Meer details staan op de site van De Morgen. De nieuwe prijs wil vooral meer aandacht vragen voor de eigenheid van het Vlaamse non-fictieboek, zie ook ons voorgaand bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening