Nacht van de Poëzie verlaat vaste locatie

Komende zaterdag maken meer dan twintig dichters uit Nederland en België hun opwachting op de zevenentwintigste Nacht van de Poëzie te Utrecht. De Nacht verloopt volgens het bekende stramien: voorlezingen van de dichters vanaf acht uur gaan gepaard met muzikale en andere intermezzi tot drie uur 's nachts. Onder de deelnemers onder meer Anneke Brassinga, Hans Dorrestijn, Al Galidi, Eva Gerlach, Judith Herzberg, Geert van Istendael, Rutger Kopland, David van Reybrouck, Bart Moeyaert en Rob Schouten. Elke bezoeker krijgt ook een gelegenheidspoëziebundel aangereikt. De Nacht van de Poëzie gaat voorlopig voor het laatst door in het Utrechtse muziekcentrum Vredenburg. Vanwege een verbouwing moet tot 2011 worden uitgeweken naar een andere locatie in Leidsche Rijn. Piet Piryns, die samen met Menno Wigman de Nacht presenteert, lijkt in het Algemeen Dagblad de wissel alvast te betreuren: ,,De huidige zaal is rond en lijkt de dichters te omhelzen. De mensen zijn altijd dichtbij en de sfeer blijft intiem, ook als de zaal uitverkocht is en er 2000 bezoekers binnen zijn." Na de Nacht zullen bij VPRO-Boeken een aantal voorlezingen te beluisteren zijn.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening