Correspondentie Hermans-Reve wordt boek

Onder de wat eigenaardig bekkende titel Verscheur deze brief. Ik vertel veel te veel brengt uitgeverij De Bezige Bij nog dit jaar de briefwisseling tussen Willem Frederik Hermans en Gerard Reve in boekvorm uit. De familie Hermans en Reves vroegere levenspartner Joop Schafthuizen hebben hiervoor het fiat gegeven. De correspondentie werd onlangs door Hermans-biograaf Willem Otterspeer in het Hermans-archief aangetroffen. Uittreksels ervan waren al te lezen in het onlangs verschenen eerste nummer van Hollands Diep. De briefwisseling bestrijkt de periode 1948-1987 en bevat, aldus het persbericht van de Bezige Bij, "aanvankelijk vurige discussies over het schrijven en over het culturele klimaat in het Nederland van na de Tweede Wereldoorlog." Na wederzijdse diepe bewondering én het plan om samen een roman te schrijven komt er een afkoeling in de gedachtenwisselingen. Vanaf 1987 beantwoordt Hermans de brieven van Reve niet meer. Het boek zou op 1 september verschijnen, ingeleid en bezorgd door Otterspeer.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening