92-jarige reisschrijver leert eindelijk typen

De Britse reisschrijver sir Patrick Leigh Fermor (°1915), die in Groot-Brittanië tot de tenoren van het genre wordt gerekend, maakte deze week bekend dat hij zowaar leert werken met een schrijfmachine. Op die manier hoopt hij het lang aangekondigde laatste deel van een trilogie te kunnen finaliseren. Schrijven met de hand gaat hem immers steeds moeilijker af, zo weet The Guardian. Zijn handschrift wordt stilaan schier onleesbaar voor de beproefde redacteuren van de uitgeverij, die zijn manuscripten telkens moeten overtikken. Zodoende besloot Leigh Fermor een Olivetti 51 aan te schaffen. Een computer bleek (nog?) een stapje te ver.
Fermor is een levende legende en is door de BBC ooit "een kruising tussen Indiana Jones, James Bond en Graham Greene" genoemd. Op zijn achttiende wandelde hij door geheel Europa (van Hoek van Holland tot Istanboel) en tijdens de Tweede Wereldoorlog belandde hij in het door de nazi's bezette Kreta waar hij erin slaagde de Duitse gezagvoerder van het eiland te gijzelen.
Fermor kreeg deze week in zijn tweede thuisland Griekenland (waarover hij talloze boeken schreef) de hoogste onderscheiding opgespeld: Commandant in de Orde van de Feniks. Nadien spoedde hij zich snel terug naar zijn schrijftafel, want de perfectionistische Leigh Fermor wil absoluut geen tijd meer verliezen om de laatste hand te leggen aan zijn levenswerk: "I'm going home and I'm going to work really hard," zei hij resoluut. De eerdere twee delen van de memoires verschenen respectievelijk in 1977 en 1986 (A Time of Gifts en Between the Woods and the Water).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening