Geloofd en geprezen (2)

Rubriek waarin de overvloed aan literaire prijzen en onderscheidingen in goede banen wordt geleid, als aanvulling op onze 'gewone' berichtgeving terzake.
**De Franse dichter, essayist en vertaler Yves Bonnefoy heeft de Franz Kafka Literaturpreis gekregen, zo meldt AFP. Bonnefoy (°1923) voegt zich daarmee in een illuster rijtje winnaars, met onder meer Haruki Murakami (2006), Elfriede Jelinek, Harold Pinter en Philip Roth. De prijs wordt in oktober te Praag plechtig uitgereikt door het Franz Kafka Gesellschaft en omvat 7.495 euro.
**De nominaties voor de driejaarlijkse Paul Snoek Poëzieprijs zijn bekend, zo weet De Contrabas. Dirk van Bastelaere, Joost Zwagerman, Saskia de Jong, Alfred Schaffer en H.H. Ter Balkt zijn de vijf genomineerden voor de prijs ter waarde van 4.000 euro. Uitreiking te Sint-Niklaas op 21 april 2007.
**De Franse auteur Marc Dugain, ook bij ons bekend voor De officierskamer, krijgt de Grand Prix RTL-Lire voor zijn roman Une exécution ordinaire (Gallimard), waarin naar aanleiding van het ongeval met de nucleaire onderzeeër Koersk, een fresco van het hedendaagse Rusland wordt geschetst. De prijs garandeert veel media-exposure op RTL en in het tijdschrift Lire.
**Régis Jauffret ontvangt voor Microfictions (Gallimard) de Prix du Livre France-Culture Télérama. Waarde 5.000 euro.
**Radio 1-luisteraars zijn al enige tijd op zoek naar de mooiste openingszin uit de internationale letteren én hebben ze bijna gevonden. Een wat moeizame selectie, me dunkt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening