Best Verzorgde Boeken 2006 zijn bekend

De voorbije week werd de selectie van De Best Verzorgde Boeken 2006 bekend gemaakt. De Stichting Best Verzorgde Boeken kiest jaarlijks uit de Nederlandse boekproductie een aantal boeken die opvallen "door hun vormgeving en productietechniek". Door een onafhankelijke jury werden dit jaar zowat 400 titels beoordeeld. Er kwamen 33 boeken op de lijst terecht en daarbij werden vijf literaire titels uitverkoren: Joost Zwagermans Perfect Day en andere popverhalen (AP); Bart Moeyaert, Verzamel de liefde (Querido); Bruno Schulz, Verzameld werk (Meulenhoff); Esther Jansma, Altijd vandaag (AP) en De droom van Poliphilus (Athenaeum-Polak) van Francesco Collonna. Opvallend is dat opnieuw Tessa van der Waals in de prijzen is gevallen. Van der Waals is dan ook een van de meest veelzijdige én talentvolle Nederlandse boekontwerpsters van het moment. Vorig jaar werd ze bijvoorbeeld ook al genomineerd voor de boekverzorging van De Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 in 250 verhalen, samengesteld door Joost Zwagerman. De volledige selectie van 2006 staat hier.
De Best Verzorgde Boeken 2006 kunnen van nabij bekeken worden van 17 augustus tot en met 30 september 2007 in het Stedelijk Museum CS te Amsterdam. Die tentoonstelling wordt begeleid door de catalogus De Best Verzorgde Boeken 2006. Later volgen exposities in het Museum Meermanno te Den Haag en op de Frankfurter Buchmesse. Zie alle details ook via Boekendingen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening