Granta komt met nieuwe lijst "Best of Young American Novelists"

Het Brits-Amerikaanse literaire tijdschrift Granta, toonaangevend & onverwoestbaar, heeft gisteren voor de tweede keer een lijst vrijgegeven van "beste jonge Amerikaanse fictieschrijvers". Het gaat om schrijvers beneden de 35 jaar die volgens het magazine de komende jaren zullen doorbreken. De eerste lijst dateert al van 11 jaar geleden en signaleerde onder meer talenten als Jonathan Frantzen, David Guterson en Jeffrey Eugenides. Bij de auteurs van 2007 domineren naar verluidt thema's als de dood, onzekerheid en de "outside world." Opmerkelijk is dat vrijwel alle auteurs een cursus creative writing achter de rug hebben, wat er volgens hoofdredacteur Ian Jack op wijst dat het schrijven van fictie "meer en meer wordt gezien als een carrière-optie bij Amerikaanse universitairen." De lijst omvat 23 aankomende schrijvers, waaronder de al bekende Jonathan Safran Foer, Nicole Krauss en Judy Budnitz. Alle namen staan hier, met uittreksels uit hun verhalen. Op 24 april verschijnt het nummer met de verhalen van de Best of Young American Novelists in de VS, op 10 mei in de UK.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening