Weer waardevol Claus-manuscript te koop

De Antwerpse tak van De Slegte heeft opnieuw een handschrift van Hugo Claus in de aanbieding. Ter gelegenheid van 20 jaar De Slegte op de Wapper is er een nieuwe catalogus beschikbaar met speciale edities van Vlaamse en Nederlandse auteurs én een heleboel handschriften, typoscripten & ander literair smakelijks. Topstuk wordt ongetwijfeld het handschrift van Hugo Claus' tweede roman De hondsdagen (1952). Verschillende versies, mét klad- en nethandschrift, zijn onberispelijk bewaard gebleven. Het pakket lag decennialang te sluimeren in de koffer van de Nederlandse Cobrakunstenares Lotti van der Gaag. Vorig jaar kwam de Antwerpse Slegte ook al met een fameus Claus-manuscript. Toen verkaste het handschrift van Het verdriet van België voor 40.000 euro naar de kluizen van een anonieme verzamelaar. De catalogus, die vanaf morgen beschikbaar is, bevat verder ook handschriften van o.a. Gerard Reve (Zelf schrijver worden), Stijn Streuvels (Veurne-Ambacht) en Paul Snoek. Verder is er een keur aan brieven van Louis Paul Boon aan Simon Vinkenoog, Ernest Claes en Willem Kloos aan Gerard Walschap én Richard Minne aan Hugo Claus. Ook zijn er etsen en gouaches van o.a. Hugo Claus, Hugues Pernath en Paul Snoek. In het filiaal kun je vanaf morgen de pronkstukken gaan bekijken in een gelegenheidstentoonstelling. Alle info staat hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening