Boekenjager bestookt Nederlandse uitgeverijen

De Nederlandse uitgeverijen worden opnieuw geteisterd door een hardnekkige recensie-exemplarenjager. Volgens Boekblad is de hele sector intussen gealarmeerd. Het zou om dezelfde persoon gaan die vorig jaar al op grote schaal boeken probeerde af te pingelen. Hij noemde zich Fred Oosterbos en is zogezegd werkzaam bij het blad Furore Magazine. Hij geeft daarbij telkens een faxnummer en een postbusnummer op in Roosendaal. Onder andere De Geus, Penguin Books Benelux en Tirion kregen zijn schriftelijke verzoeken al herhaaldelijk binnen. Bij Tirion zeggen ze dat hij vooral nieuwe medewerkers van de promotie-afdeling probeert te overhalen. "Hij blijft actief en is erg standvastig. De laatste keer vroeg hij om zo'n 25 boeken, van vogelboeken tot schilderboeken. Hij pakt het goed aan. Hij is ongelofelijk brutaal en probeert bij nieuwe medewerkers van de promotieafdeling, of soms ook via de afdeling verkoop, zijn boeken te krijgen. [..] Hopelijk heeft iedereen hem op de zwarte lijst staan." Bij Penguin Books blijkt de man, die zich ook Peter Oosterbos noemt, zelfs een internationaal fenomeen: "Vorige week kregen wij bericht uit Italiƫ en de Verenigde Staten waar hij ook exemplaren had aangevraagd. Gelukkig komen deze verzoeken altijd terug bij ons in Nederland voor er iets verstuurd wordt", vertellen ze aan Boekblad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening