Littell nu officieel Fransman

Jonathan Littell, auteur van de met de Prix Goncourt bekroonde roman Les bienveillantes, heeft sinds donderdag officieel de Franse nationaliteit, zo lezen we vandaag in Le Figaro. Bij twee eerdere gelegenheden (in februari en mei 2006) werd zijn aanvraag geweigerd. Littell, die in 1967 in New York werd geboren, is de zoon van de Amerikaanse journalist en schrijver Robert Littell. Littell zelf groeide op in Frankrijk. Allicht zal de toekenning van de Goncourt én de Grand Prix de l'Académie française de procedure in een stroomversnelling hebben gebracht. Ondertussen verkocht uitgever Gallimard al meer dan 500.000 exemplaren van het 900-pagina's tellende boek over nazi-beul Max Aue. Een Nederlandse vertaling is op komst bij De Arbeiderspers. [foto Littell - Gallimard]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening