Philip Roth nu ook bekroond met Saul Bellow Award

Niet enkel Harry Mulisch wordt in zijn 'nadagen' overstelpt met literaire eerbewijzen. Ook de 74-jarige Philip Roth blijft de awards opstapelen. Dit weekend heeft hij de eerste Saul Bellow Award ter waarde van 30.000 euro gekregen, zo meldt AP. Deze gloednieuwe tweejaarlijkse Award, in het leven geroepen door de PEN Writers Association, is vernoemd naar de Amerikaanse Nobelprijswinnaar literatuur 1976 Saul Bellow (1915-2005) en wil een Amerikaanse schrijver voor zijn integrale carrière prijzen. Roth toonde zich erg verguld met de onderscheiding: "Voor mij vormen Saul Bellow en William Faulkner de ruggengraat van de 20e eeuwse Amerikaanse literatuur", zei hij. "Bellows The Adventures of Augie March is het belangrijkste Engelstalige boek van de tweede helft van de twintigste eeuw", zo vond Roth. De Amerikaanse PEN-club wil van de prijs "een van de meest prestigieuze Amerikaanse literatuurprijzen maken." Roth ligt alvast in de bovenste schuif bij de lieden van PEN. Ze stopten eind februari ook hun Faulkner Award voor de beste Amerikaanse roman voor de derde keer toe aan Roth, ditmaal voor zijn boek Everyman.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening