De Slegte investeert verder in internetverkoop

De twee Antwerpse filialen van De Slegte gaan binnenkort verhuizen. De tweedehandsboekhandel is momenteel op zoek naar een gezamenlijk, nieuw onderkomen. De panden aan de Wapper en de Meir zullen op termijn dan ook verdwijnen, zo stond dit weekend te lezen in de regiopagina's van Het Nieuwsblad. Er wordt daarbij gezocht naar een centrale locatie. Vooral het tussen de kledingketens ingesnoerde ramsjfiliaal aan de Meir baart intussen grote kopzorgen: "De locatie is briljant maar de winkel is onoverzichtelijk en allesbehalve klantvriendelijk. Het geheel is te smal", zo zegt de Amsterdamse manager inkoop Herman Looman aan de krant. Intussen wordt hard gewerkt aan de website waar De Slegte haar tweedehandsboeken rechtstreeks aan de man wil brengen. Nog voor de zomer moet de site op punt staan. Vijf van de tien Vlaamse filialen werken aan een online aanbod. Eerdere pogingen om met een onlineboekhandel te beginnen liepen spaak en De Slegte leek de boot van de onlineverkoop voorgoed gemist te hebben. Nu wordt een grootscheeps inhaalmaneuver gepland. Dat lijkt broodnodig, want De Slegte kreeg het vorig jaar door internetconcurrentie zwaar voor de kiezen. In Nederland gingen vier vestigingen dicht, in Vlaanderen verdwenen filialen in Turnhout en Roeselare. Overigens krijgt de Gentse Slegte deze zomer directe concurrentie. Het Leuvense modern antiquariaat Paard van Troje opent dan op amper 200 meter afstand van De Slegte in de Voldersstraat een Gentse vestiging. Het is een welkome aanwinst voor het schraler wordende Gentse boekhandelaanbod.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening