Louis Couperus vanuit de lucht

Het immer actieve Louis Couperus Genootschap heeft het begrip "literaire wandeling" een geheel nieuwe dimensie gegeven. Sinds maandag kun je op hun site virtuele rondvluchten maken boven het Den Haag van Louis Couperus (1863-1912). Met behulp van Google Maps is een haarfijn parcours uitgestippeld en kom je vanuit de lucht langs alle plekken die met Couperus' leven en werk in verband staan. De verschillende woonhuizen van de auteur passeren de revue, maar ook pleinen, bruggen, borstbeelden en zijn laatste rustplaats. Zelfs de Scheveningse bosjes (waar hijzelf graag pleisterde en al eens een personage liet wandelen) komen aan bod. Niets is onverlet gelaten om de lezer te begeleiden, want bij elke plek krijg je een passend fragment, aangepaste uitleg en een foto. Samensteller Peter Hoffman heeft zich bij de 'luchtwandeling' gebaseerd op Louis Couperus. Een biografie (Querido, 1987) van Frédéric Bastet en vooral op het literaire wandelboekje van José Buschman, Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar. Een literaire wandeling door het Den Haag van Louis Couperus (Bas Lubberhuizen, 1999). De maker kondigt aan dat binnenkort ook de buitenlandse reizen van Couperus (en allicht ook zijn verblijf in Nice) volgens hetzelfde principe in kaart worden gebracht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening