Schrijfster Anne Provoost stapt in de politiek

De internationaal bekende Vlaamse jeudboekenschrijfster Anne Provoost, van wie zonet de eerste 'volwassenenroman' In de zon kijken verscheen, zal bij de aanstaande federale verkiezingen van 10 juni op de Senaatslijst van Groen! prijken. Dat zei ze vanmiddag tijdens het Radio 1-programma Wilde geruchten. Het gaat niet om een verkiesbare plaats. Ze wil met haar naambekendheid vooral een duw in de rug geven aan de wél verkiesbaren. "Die mensen mogen mijn steun hebben en dat is de reden waarom ik ze ga vervoegen," zei ze. Provoost toonde zich al langer geëngageerd voor de groene beweging. Samen met haar echtgenoot Manu Claeys is ze actief in wijkwerk en bewegingsleven te Borgerhout. Ze stond er op dat haar nieuwste boek gedrukt werd op FSC-gelabeld, bosvriendelijk papier waarmee ze zich inschrijft in een campagne van Greenpeace, die ook Günter Grass, J.K. Rowling en José Saramago kon behagen, zie hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening