En de vreemdste boektitel is....

In het aangroeiende rijtje van bizarre literaire prijzen mag de Diagram Oddest Title of the year award zich na negentwintig edities als een klassieker beschouwen. Dit jaar gaat de onderscheiding naar het boek The Stray Shopping Carts of Eastern North America: A Guide to Field Identification, geschreven door ene Julian Montague, die zijn heikele onderwerp zeer ernstig neemt. Zijn website over warenhuiskarretjes is bijna wetenschappelijk van opzet en onderscheidt een heleboel diverse types. Montague moet het wel enkel met de eer stellen, want de fles champagne gaat naar de slimmerd die de titel aan de organisatoren signaleerde. De inhoud van het boek is trouwens volstrekt irrelevant bij deze competitie die door The Bookseller in het leven is geroepen. Shopping Carts kreeg 1.866 van de 5.500 stemmen achter zijn naam en klopte mededingers als How Green Were the Nazis, Tattooed Mountain Women and Spoon Boxes of Daghestan en Better Never To Have Been: The Harm of Coming Into Existence. Onze favoriet haalde het evenmin: Di Mascio's Delicious Ice Cream, Di Mascio of Coventry, an Ice Cream Company of Repute, with an Interesting and Varied Fleet of Ice Cream Vans. Details bij The Guardian, zie ook ons bericht van 11 maart jl.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening