Ook Peter Verhelst wordt groen politicus

Na jeugdschrijfster Anne Provoost zal ook auteur Peter Verhelst plaatsnemen op de Senaatslijst van Groen!, zo meldt het persagentschap Belga. De 45-jarige Verhelst komt eveneens op een niet-verkiesbare plaats te staan. Groen! zegt verheugd te zijn over deze kandidaten, die zich "vanuit een eigen engagement spontaan komen aanmelden." Verhelst is dichter, romancier en theatermaker en wordt gemakshalve gelabeld als "postmodernist". Hij debuteerde in 1987 met de dichtbundel Obsidiaan. Voor zijn roman Tongkat (1999) kreeg hij in 2000 de Gouden Uil en de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap. Zijn laatste roman Zwerm, vaak omschreven als een literaire splinterbom, verdeelde het Vlaamse lezerspubliek in dwepers én haters. In Nederland brak het boek helemaal geen potten. Verhelsts keuze voor Groen! is niet echt een verrassing: hij liet zich de laatste tijd al af en toe uit over de milieuthematiek.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening