Charles Dickens krijgt literair pretpark

In Groot-Brittanië opent binnenkort een groots opgezet themapark rond leven en werk van Charles Dickens (1812-1870). Dickens World moet de bezoeker zintuiglijk onderdompelen in de Victoriaanse atmosfeer van zijn nog steeds populaire boeken. Het megacomplex is gebouwd vlakbij Chatham Maritime (Kent), niet ver van waar Dickens zijn jeugd doorbracht. Voor dit volledig overdekte literaire pretpark - waarvan de bouw in februari 2005 is gestart - worden de modernste, interactieve technieken aangewend, zodat de bezoekers "de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van een vervlogen tijdperk" ten volle ondergaan. Boottochten doorheen de riolen van ondergronds Londen én een "magical flight" boven de Londense daken behoren tot de attracties. Dickens World wil tot in de kleinste details de wereld oproepen van onder meer Ebenezer Scrooge, Nicholas Nickleby, David Copperfield, de Pickwick Club, Oliver Twist en het immens populaire A Christmas Carol. De commercie zal er alomtegenwoordig zijn: een Dickensian Shopping Mall biedt allicht een overvloed aan memorabilia en ook aan restaurants, bars en bioscopen dreigt er geen tekort.
BBC News meldde zopas dat de voorziene openingsdatum van 20 april niet gehaald zal worden en er met zes weken vertraging rekening moet worden gehouden, vanwege problemen met een paar interactieve tentoonstellingselementen. De initiatiefnemers - die Dickens (mét hoofdletters) "our Most Famous and Enduring Author" noemen - rekenen jaarlijks op zowat 300.000 bezoekers. Gehoopt wordt dat de lokale economie er een flinke opstoot van krijgt. In Dickens World zelf zullen 200 mensen worden tewerkgesteld. Het hele project heeft liefst 62 miljoen pond gekost. Dickens World geeft op zijn site een videovoorproefje van de bouwwerken.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening