Witteman zaait verwarring rond beeldopdracht Jan Wolkers

Na een optreden in het Nederlandse TV-programma Pauw & Witteman zag schrijver en kunstenaar Jan Wolkers (°1925) zich een opdracht ter waarde van 80.000 euro door de neus geboord. Dat beweert tenminste Paul Witteman in een deze week te verschijnen column in VARA TV-magazine. Jan Wolkers, zijn vrouw en hun zoons waren op donderdag 22 maart in het veelbekeken TV-programma te gast. Medepresentator Jeroen Pauw reciteerde daarin een ,,pikant fragment' uit Wolkers' dagboek van het jaar 1974. Niet lang daarna zou de gemeente Noordoostpolder laten weten hebben dat ze liever niet meer verder praatte over een opdracht aan Wolkers en een andere kandidaat zocht. Wolkers was van plan een beeld voor de binnenscheepvaart te maken. Zie berichten in NRC en De Volkskrant. Maar intussen blijken de zaken toch wat anders te liggen: de opdracht was nog niet eens vergeven en "de opdrachtgever heeft ook niet door de uitzending de besprekingen gestaakt", zie hier en daar. Wolkers gaf geen commentaar.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening