Britse overheid distribueert Shakespeare-podcasts

Ook de Britse overheid ontdekt de literaire én educatieve mogelijkheden van de podcast. Opnames van de Shakespeare-voorstelling Much Ado about Nothing in het Londense Globe Theatre worden beschikbaar gesteld door het Department for Education and Skills, zo meldt de BBC. Het podcast-project wil de I-podgeneratie gevoeliger maken voor de toneelstukken van de bard uit Stratford-upon-Avon, temeer dit stuk ook op het lescurriculum van de Britse teenagers prijkt. "Zeker jongeren in meer landelijke gebieden hebben soms weinig mogelijkheden om een professionele productie bij te wonen," zegt Peter Walker van National Strategies. Met de Shakespeare-pod willen ze hieraan ietwat tegemoet komen. De opname is aangevuld met interviews met regisseur en acteurs én deskundige uitleg over de totstandkoming van het stuk. Ze kan hier gedownload worden. Ook de Royal Shakespeare Company gebruikte al regelmatig podcasts voor het onderwijs. Er staan opnames van Richard III, Pericles en The Winter's Tale op stapel.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening