In Europa van Geert Mak wordt ook televisieserie

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken trekt 400.000 euro uit voor het maken van een prestigieuze 35-delige televisieserie over het nu ook internationaal geprezen boek In Europa van Geert Mak. De serie zal op primetime worden uitgezonden op Nederland 2, zo meldt de krant De Pers. Wanneer de serie zal klaar zijn is nog niet bekend. Via het Europafonds worden projecten gesubsidieerd die Nederlanders beter inzicht in de Europese Unie moeten bieden. De documentaire reeks is een van de geselecteerde projecten. Intussen reageeert Geert Mak op zijn website nogmaals op alle ontstane commotie naar aanleiding van de 'gekuiste' Turkse vertaling van zijn boekenweekgeschenk De Brug. Hij haalt uit naar columnist Paul Lieben, die in het weekblad Elsevier al een tijd stokebrand speelt rond de kwestie, en poogt allerlei onjuistheden die over de zaak de ronde zijn gaan doen, recht te zetten.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening