Denen komen met gratis Nederlandse non-fictie

Vanaf vandaag zijn op de website Onlibri.nl gratis non-fictieboeken te downloaden. Het gaat om een dertigtal titels over reizen, tuinieren, eten, wijn en gezondheid. De site moet rendabel worden door advertenties. Auteurs ontvangen een percentage van de advertentieomzet. Onlibri.nl is een Deens initiatief, dat verder bouwt op het succes van een in september 2006 opgestarte site met gratis studieboeken. "Dat werd een doorslaand succes," aldus Kristian Madsen van Ventus. De site was binnen een jaar uit de kosten, zo zegt hij in De Volkskrant. Opmerkelijk: de meeste boeken kwamen blijkbaar uit de printer van de werkgever, want "na 4 uur ’s middags zakt het aantal downloads aanzienlijk," zo merkte Madsen. Voorlopig zijn er geen plannen om gratis fictie aan te bieden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening