Shortlist Bob den Uyl Prijs bekend

De ene Uil is amper uitgereikt of er komt een ander, veel bescheidener maar evenmin te versmaden Uyltje aangevlogen. Vorige week kwam de jury van de Bob den Uyl Prijs pas met zijn uitgebreide longlist, deze week zijn ze al klaar met hun huiswerk voor de shortlist. De Bob den Uyl Prijs is een initiatief van de VPRO-Gids en bekroont het beste journalistieke en/of reisboek van het jaar. De genomineerde boeken zijn: Abdelkader Benali (Berichten uit een belegerde stad - AP), Betsy Udink (Allah & Eva, Augustus), Hans Steketee (Eiland tussen de oren, NRC-Prometheus) en Jannie Regnerus (Het geluid van vallende sneeuw. Herinnering aan Japan, Wereldbibliotheek). Opvallend is dat alle vier Vlamingen uit de selectie zijn verdwenen, zie ons eerder bericht. De winnaar, bekend op 20 april, ontvangt 5.000 euro en "een plastiek." De prijs is ook bedoeld als hommage aan Bob den Uyl (1930-1992), de vaak stationaire reiziger, die altijd onderweg was maar evenveel keer nergens aankwam. En daar verslag van uitbracht in te koesteren kortverhalen. [foto: Bob den Uyl]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening