Geloofd en geprezen (5)

Vrijwel wekelijkse rubriek waarin schrijverslauweren verzameld worden:
**Jannie Regnerus wint lichtjes verrassend de Bob den Uyl Prijs voor het beste reisboek met Het geluid van vallende sneeuw (Wereldbibliotheek), een boek waarin ze haar ervaringen over Japan verwerkte. De prijs bekroont jaarlijks het beste literaire of journalistieke reisboek (zie eerdere DPM-berichten) en is een initiatief van de VPRO-gids. Hij heeft een waarde van 5000 euro en omvat ook "een plastiek." Het juryrapport staat hier.
**Der Deutsche Buchpreis 2007 warmt zich op, volgens sommigen is de onderscheiding een Duitse ersatz-Booker Prize. Er is nog een lange route af te leggen: longlist op 15 augustus, shortlist op 12 september en bekendmaking van de winnaar op 8 oktober.
**Dichter, essayist, toneelauteur en kinderboekenschrijver Bart Meuleman krijgt de Cultuurprijs 2007 van de Katholieke Universiteit Leuven.
**De Britse acteur en komiek Ricky Gervais wint de prijs van het beste kinderboek op de Galaxy British Book Awards, zo bericht The Independent.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman/Hans Cottyn op 21-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening