Franse auteurs klagen gebrek aan literaire televisie aan

Een aantal Franse schrijvers heeft eind vorige week een oproep gelanceerd om de teloorgang van de literatuur op de Franse beeldbuis aan te klagen. In het pamflet richten ze zich uitdrukkelijk naar de Franse presidentskandidaten, die ze voor de problematiek willen alarmeren. Onder meer Jean Rouaud, Martin Winckler, Alain Rey en Pierre Assouline betreuren het dat écht literaire TV-uitzendingen het veld moeten ruimen voor theekransjes en luchtige onderonsjes over boeken. Ze dringen erop aan dat in prime time plaats wordt gemaakt voor schrijversportretten, interviews en diepgaande literaire uitzendingen, "zonder sensatie of schandaal." "Waar zijn Apostrophes (nvDPM: van Bernard Pivot), Océaniques en Un siècle d'écrivains gebleven?", zo klonk het in Le Figaro. [foto: Bernard Pivot]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening