Yann Martel stuurt 'analfabete' Canadese premier om de twee weken een boek

De Canadese auteur Yann Martel (°1963) heeft een leesbevorderingsplan uitgedokterd voor de Canadese premier Stephen Harper, die volgens de schrijver van succesboeken als The Life of Pi een culturele analfabeet is en de kunsten minacht: "Who is this man? What makes him tick? No doubt he is busy. No doubt he is deluded by that busyness. No doubt being Prime Minister fills his entire consideration and froths his sense of busied importance to the very brim. And no doubt he sounds and governs like one who cares not a jot for the arts," klinkt het polemisch. Elke maandag om de twee weken zal Martel een pakket met een klassieker uit de wereldliteratuur opsturen, zo meldt de nieuwsdienst van Yahoo. Martel laat het boek telkens vergezellen van een brief, waarin hij zijn keuze motiveert. Het eerste boek was De dood van Ivan Iljitsj van Lev Tolstoj. De motivatie van deze opmerkelijke actie en uitleg bij de gekozen boeken plaatst Martel ook op zijn website Whatisstephenharperreading.ca. De keuze voor Tolstoj is duidelijk: "I can’t think of a work of such brevity, hardly 60 pages, that shows so convincingly the power and depth of great literature." Zie ook deze tekst van Susan Swan, Tips for Stephen Harper, the emerging writer
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 22-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening