A.F.Th. Van der Heijden herneemt De tandeloze tijd

De Nederlandse auteur A.F.Th. Van der Heijden heeft tijdens een interview op het Groot Beschrijf te Brussel aangekondigd dat hij nu toch nog een vervolg breit aan zijn cyclus De tandeloze tijd. De titel van dit 'slotdeel' wordt Verliefd tegen en opnieuw komt Albert Egberts centraal te staan. De tandeloze tijd zou aanvankelijk drie delen tellen, maar het werden er uiteindelijk zes (het overzicht vind je in A.F.Th.'s bibliografie). De cyclus werd in 1996, met de verschijning van Onder het plaveisel het moeras, als compleet beschouwd. Schrijfkolos Van der Heijden liet onlangs het vuistdikke Het schervengericht het licht zien, een deel in zijn al even sterk uitwaaierende Homo Duplex-cyclus, waarvan de twee volgende delen De vondeling en Mevrouw hebt u mijn broertje soms gezien mevrouw zullen heten. Van der Heijden staat er voor bekend om eerder als afgerond beschouwde verhalen toch weer te herwerken of uit te breiden.
Het internationale literaire evenement Het Groot Beschrijf diende het gisteren met merkelijk minder bezoekers te stellen, ondanks grote namen als John Banville, Antonio Munez Molina én een overvloedig aanbod. Zo lokte het interview met Pierre Michon (die mede dankzij zijn boek Roemloze zielen tot de grootsten van de Franse literatuur kan gerekend worden) amper vijftig belangstellenden naar het Brusselse Stadhuis.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening