Dag en nacht boeken pinnen

In het Nederlandse plaatsje 's Gravenmoeren (Brabant) kun je binnenkort 24 uur op 24 boeken uit de muur pinnen. De Mediamaat komt daarmee tegemoet aan wie nachtelijke aandrang heeft om leesvoer te halen. Via een touchscreen kun je op zoek naar een boek of DVD in het bestand. Na invoer van je lenerspasje komt de titel in een doos uit de muur. Inleveren van de werken gebeurt op een gelijkaardige manier. Wanneer boek of DVD wordt ingeleverd, is het vrijwel onmiddellijk weer beschikbaar in de catalogus. Initiatiefnemer NCD/Biblion spreekt van een Nederlandse primeur. Bovendien kun je via de catalogus (Theek5) op voorhand nagaan welke titels in de Mediamaat beschikbaar zijn. De automaat - die bij aanvang 600 werken omvat - zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe boeken en DVD’s, waaronder boeken uit de top-10. De Mediamaat is bedoeld als voorziening in schaars bevolkte plaatsen waar geen echte bibliotheek voorradig is. Het project in 's Gravenmoeren wordt komende woensdag feestelijk ingehuldigd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening