Paul Snoek Poëzieprijs voor Joost Zwagerman

De Paul Snoek Poëzieprijs van de stad Sint-Niklaas is toegekend aan Joost Zwagerman voor zijn bundel Roeshoofd hemelt. De prijs ter waarde van 4.000 euro wordt driejaarlijks uitgereikt en gaat naar een bundel Nederlandstalige poëzie. Zwagerman krijgt de prijs omdat zijn dichtbundel "getuigt van grootse inzet en ambitie" en omdat hij "er in slaagt zowel een memorabel en grimmig commentaar te geven op onze tijd als een gedurfde vernieuwing tot stand te brengen in het genre van de narratieve poëzie." Genomineerd waren ook Dirk van Bastelaere, Alfred Schaffer, H.H. Ter Balkt, Erik Jan Harmens en Saskia de Jong, die met haar bundel Resistent ook veel lof oogstte: "Als het de jury vergund zou zijn een eervolle vermelding uit te reiken, zou zij deze met volle overtuiging uitreiken aan Saskia de Jong." De jury bestond dit jaar uit Ilja Leonard Pfeijffer, Frank Pollet, Hans Vandevoorde en Jelle Van Riet. Het juryrapport staat bij poëziesite De Contrabas.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening