David Halberstam (73) sterft in het harnas

De legendarische Amerikaanse non-fictieschrijver en journalist David Halberstam (73) is maandag omgekomen bij een auto-ongeluk ten zuiden van San Francisco. Halberstam is gestorven in het harnas: hij was op weg naar een interview met een football-speler toen hij als passagier in een auto door een ander voertuig werd aangereden. Halberstam werd vermaard door zijn verslaggeving over de oorlog in Vietnam, waarvoor hij de Pulitzer Prize ontving. Hij was daarbij erg kritisch voor de Amerikaanse regeringsstandpunten. Halberstam heeft ook veel gepubliceerd over de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten. Sportfreak Halberstam had een bijzonder breed interessegebied: hij schreef ook over atletiek, basketbal, de brandweerlui van 9.11. en de auto-industrie. Befaamd bleef hij ook met The powers that be, zijn doorlichting van de Amerikaanse media. "A writer should be like a playwright — putting people on stage, putting ideas on stage, making the reader become the audience", zo luidde Halberstams adagium. Portret in The New York Times en interview op Powell's.com [foto: David Halberstam, Hilly Schiffer]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening