Bol.com biedt nu ook tweedehandsboeken aan

Bol.com, een van de grootste Nederlandse internetboekenzaken, start nu ook met de verkoop van tweedehandsboeken en treedt daarmee in het voetspoor van Amazon, dat al een tijdje hetzelfde doet. Bol.com zal samenwerken met antiquariaten en in een latere fase wellicht ook met particulieren, die hun verzameling kunnen aanbieden, zo meldt Het Parool. De Slegte is (voorlopig?) nog niet mee op deze Bol-boot gesprongen. De internetboekhandel heeft nu honderdduizend boeken in portefeuille maar mikt op termijn op een aanbod van 700.000 titels, aldus directeur Daniƫl Ropers. Momenteel is er een aanbod van tien- tot vijftienduizend tweedehandsboeken. Bol.com zal echter enkel tweedehandsboeken vanaf 1969 verhandelen. Bol.com heeft niet de ambitie om zelf een antiquariaat te worden: de site fungeert als bemiddelaar tussen koper en verkoper. Volgens Boekblad voelen BNG/Selexyz en De Slegte zich door het Bol-initiatief "gestimuleerd om zo spoedig mogelijk ook met tweedehandsboeken online te gaan". Zie dit eerdere DPM-bericht en vooral ook dit artikel in The Times, waarin gereflecteerd wordt over de teloorgang van de 'serendipiteit' bij het boekenstruinen: How internet booksellers are killing art of browsing.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening