Ook Chinezen laten boeken links liggen

China kampt met verregaande ontlezing, zo meldt China News, die het bericht plukte uit China Daily. Klassiekers liggen onaangeraakt op de boekenplanken en hun enige functie lijkt nog te bestaan uit de opluistering van het interieur. Statistieken tonen aan dat slechts 5 percent van de Chinezen nog boeken lezen. Het percentage van mensen die voor hun plezier literatuur lezen daalt gestaag verder. Nochtans is het aantal universiteitsstudenten in China van 6 miljoen in 1998 gestegen naar 17 miljoen in 2005. "Wanneer mensen beter geschoold zijn, wijst de dalende aantrekkingskracht van boeken erop dat lezersmotivaties veranderen" Praktisch bruikbare boeken doen het daarom nog het best. Dat de Chinezen de klassieken links laten liggen, resulteert in "een subtiel verlies van levenskwaliteit", aldus de pessimistische China Daily. De krant is niettemin verguld met initiatieven als World Book and Copyright Day, die voorbije maandag wereldwijd plaatsvond. Zie ook eerdere DPM-berichten, bijvoorbeeld over de teloorgang van het lezen in Rusland. [foto: Getty Images]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening