De slechtst verkopende boeken van Arnon Grunberg

Op zijn veelgelezen spitse blogsite amuseerde Gouden Uil-winnaar 2007 Arnon Grunberg zich met het opstellen van een lijstje van zijn slechtst verkopende boeken, gebaseerd althans op de royalties-afrekening van "een van mijn Nederlandse uitgevers". Het gaat om cijfers uit de eerste drie maanden van 2007. Grunberg rond de wereld verkocht 437 maal, de Grunbergbijbel 127 keer en De techniek van het lijden passeerde slechts 6 keer de kassa. (Grunberg rond de wereld en De techniek van het lijden zijn uitgegeven bij Nijgh en van Ditmar, terwijl de Grunbergbijbel bij Athenaeum-Polak en Van Gennep verscheen.) Grunberg maakte het rekensommetje naar aanleiding van een idee van zijn Zwitserse uitgever Diogenes. Op hun slechtst verkopende lijst boeken (in 2005) prijkt op 'de eerste plaats' Frank O'Connor (met 3 verkochte boeken). Vervolgens gaat het om George Orwell met acht exemplaren, Nathanael West met 13 verkochte boeken en op de vijfde plaats William Faulkner met 36 boeken, stuk voor stuk overleden auteurs. Welke boeken van deze auteurs het betreft, is niet gespecifieerd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening