Selexyz Debuutprijzen voor Yolanda Entius en Robbert Welagen

De Selexyz debuutprijzen 2006 en 2007 zijn toegekend aan Yolanda Entius voor Rakelings (Querido, 2005) en Robbert Welagen voor zijn roman Lipari (Nijgh & Van Ditmar, 2006). Opvallend is dat de eerder met twee andere debuutprijzen bekroonde favorieten Christiaan Weijts (Anton Wachterprijs) en Gerbrand Bakker (Debutantenprijs 2006) ditmaal niet gehonoreerd werden. De winnaars ontvangen allebei een bedrag van 10.000 euro. Bij Welagen sprak de jury van een "aparte, beklemmende sfeer" en was er lof voor "het spanningsveld dat de auteur opbouwt met grote precisie en minimale middelen." De Selexyz debuutprijs is een voortzetting van de Maarten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs voor Literaire Prozadebuten. Genomineerd waren verder ook onder meer Jakob van Riel, Vrouwkje Tuinman en Sanneke van Hassel. De jury bestond uit Erik Brus, Frans Budé, Masja de Koning, Gerd Segers, Rosemarie Still en voorzitter Martin Mooij. Onder de vroegere winnaars van de (toen nog) G.J. Lubberhuizenprijs bevinden zich onder meer Vonne van der Meer, Benno Barnard, Marcel Möring, Henk van Woerden en Abdelkader Benali.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening