Havenschrijver Libera Carlier overleden

Deze week is onverwacht de Antwerpse schrijver Libera Carlier overleden, zo schrijft vandaag de Gazet van Antwerpen. Carlier werd 81 jaar en blijft vooral bekend als schrijver van Tussen wal en schip (1977) en Langs de kade (1987), die werden omgewerkt tot succesvolle televisiefeuilletons. De auteur neemt in de Vlaamse literatuur een wat aparte plaats in vanwege zijn verhalen over de zeevaart. Na zijn opleiding aan de Hogere Zeevaartschool was hij onder meer scheepskapitein en rivierloods. "De hoofdfiguren in het werk van deze auteur worden vaak door een sterke drang naar zelfbevestiging tot gevaarlijke actie, soms tot heldhaftigheid bewogen", zo schrijft de DBNL. Enige bekendheid verwierf hij ook met Duel met de tanker (1957) en De kleine reder (1965). Voor Action Station - Go kreeg hij in 1959 de Arkprijs van het Vrije Woord. Zie ook het bericht in De Morgen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening