Video killed the Shakespeare star

Zijn werkelijk alle middelen goed om Shakespeare hip en verteerbaar te maken voor jongeren? Daniel Fischlin, professor Engelse literatuur en Shakespeare-promotor aan de Universiteit van Guelph, vindt van wel. Fischlin nam het initiatief om van Shakespeares stuk Romeo and Juliet een videogame te laten ontwikkelen. Het spel werd Speare genoemd, kostte 50.000 dollar in de aanmaak en werd enigszins uit de laatmiddeleeuwse context weggetrokken. In een ‘Prospearean Galaxy’ moet de speler met een squadron ruimtetuigen de oude tekst van Romeo and Juliet van een gevaarlijke vijand terughalen. Als dat lukt, dan zal literatuur, kennis en vrede over het universum heersen en breekt een nieuwe era van medeleven aan… Of het nog veel met de erfenis van de Bard te maken heeft, doet niet terzake, zo zegt Fischlin in de Toronto Star. ‘Schrijf ik een academisch artikel over Romeo and Juliet als een anti-oorlogsverhaal, dan krijgt mijn boodschap bij geen enkel kind gehoor.’ Een gratis voorsmaakje is te vinden op apollogames.ca. Voor het echte spel moet je 20 dollar neertellen. En voor de verstokte gamer is zowaar een volledige Shakespeariaanse Gamebox aangekondigd, met nog meer teksten van de schrijver in een nieuw virtueel toneelkleed vermomd. Kijk trouwens ook op de site van Sophisticated Games, waar Shakespeare. The Bard Game kan betrokken worden. Zoveel is duidelijk: to play Shakespeare krijgt vanaf nu een totaal andere betekenis.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening