Geloofd en geprezen (7)

Vrijwel wekelijkse rubriek waarin diverse nationale en internationale literaire prijzen - de ene al noodzakelijker dan de andere - worden gerecapituleerd:
**Het maandelijkse Franse literaire magazine Lire krijgt van een aantal professionals uit de tijdschriftenwereld de Prix du Meilleur Magazine de l’Année in de categorie Cultuur. Lire onderging enige tijd geleden een grondige facelift en mikt duidelijk op een breder publiek: er gaat meer aandacht naar strips en thrillers. De Franse en internationale literatuur moet daardoor wat van zijn pluimen laten en de stukken zijn opvallend korter. Toch prees de jury de inventiviteit van de nieuwe rubrieken en de "zeer karakteristieke persoonlijkheid" van het blad.
**De prijs voor de literaire prijs met de onmogelijkste naam gaat naar The Al Majidi Ibn Dhaher Blue Metropolis Arab Literary Prize, zopas in het leven geroepen door de Canadese Blue Metropolis Literary Foundation.
**De zonet in het Nederlands verschenen roman Poppy Shakespeare van de ex-psychiatrische patiënte Clare Allan is naast zes non-fictieboeken genomineerd voor de Britse Mind Book of the Year Award, een onderscheiding voor boeken die sensibiliserend werken rond de geestelijke gezondheidszorg. Zie Literatuurplein, die het nieuws las bij The Guardian.
**Hetzelfde boek is ook in de running voor de Orange New Writers Award.
**Bij Risee in Letterland zijn gesprekken te lezen met de vier genomineerden voor de C. Buddingh'-prijs. In Letterland is een poëzielog van Olaf Risee en Xavier Roelens dat zich de laatste tijd als volwaardige challenger van De Contrabas profileert én veel poëzie-audiobestanden en feeders inventariseert.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening