Zes schrijvers eren jarige Mulisch met novelle

Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag op 29 juli krijgt Harry Mulisch een bijzonder eerbetoon. Zes collega-schrijvers komen in die periode met novelles die verder fabuleren op het oeuvre van Mulisch, zo meldt het Algemeen Dagblad. Abdelkader Benali schrijft De eeuwigheidskunstenaar, Doeschka Meijsing gaat in De eerste jaren in op Mulisch' jeugd, Marcel Möring schrijft Een vrouw, een verhaal dat een ‘vervolg’ op Mulisch’ roman Twee vrouwen moet wezen. NRC-critica Elsbeth Etty neemt dan weer De ontdekking van de hemel als uitgangspunt in Maak jezelf maar klaar. Het verhaal handelt over de moeder van Ada. Ook A.F.Th. Van der Heijden levert een gelegenheidsnovelle af: De doorstoken globe put eveneens zijn inspiratie uit De ontdekking van de hemel. Tenslotte is er Jessica Durlacher die met Waar bleef PC Cathy R. Mulisch' vroege boeken herbeschouwt. Naast herdrukken en speciale edities zijn er nog twee gelegenheidsuitgaven in de maak: Onno Blom bloemleest in Onsterfelijk leven de talloze interviews van Mulisch. In Lachspiegel worden Mulisch-spotprenten samengebracht, met een inleiding van Rudi Fuchs. De jarige wordt ten slotte op 15 september in de Amsterdamse Stadsschouwburg nog eens uitbundig & in stijl gefêteerd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening