Kurt Vonnegut speecht postuum

De onlangs op 84-jarige leeftijd overleden Amerikaanse schrijver Kurt Vonnegut schreef kort voor zijn dood een toespraak, die hij zou voorlezen tijdens een aanstaand huldigingsevenement in zijn woonplaats. The Year of Vonnegut, zoals het project heette, diende mensen aan te zetten om meer gebruik te maken van de openbare bibliotheken. Maar Vonnegut stierf kort na het voltooien van de speech aan een hersenletsel, als gevolg van een val in zijn woning. Vandaag is de tekst bij wijze van postume hommage door zijn zoon Mark voorgelezen op een erg druk bijgewoonde herdenkingsplechtigheid in Indianapolis, zo meldt BBC News. De tekst eindigde met de woorden: "I thank you for your attention and I'm outta here." Tijdens de plechtigheid werd een aantal Vonnegut-memorabilia, waaronder een exemplaar van Slaughterhouse Five, voor vijftig jaar in een tijdcapsule gestopt. Die capsule bevindt zich binnenin de nieuwe bibliotheek in Indianapolis. Vonnegut was tijdens de jaren zestig en zeventig een echte cultschrijver. Zie onze eerdere obituary en vroegere BBC-berichtgeving.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening