Québec lokt én ontdekt Vlaamse auteurs

In het kader van de literaire samenwerking tussen Vlaanderen en Québec is tussen 11 en 15 april 2007 een stevige delegatie auteurs aanwezig op het Salon International du Livre de Québec. Onder het motto Découvrir la littérature flamande maken de Nederlander Benno Barnard en de Vlamingen Stefan Hertmans, Bart Moeyaert, Luc Devoldere en Annelies Verbeke de oversteek. In Québec wordt ook het brievenboek Lumières du Nord voorgesteld. Het omvat een briefwisseling tussen Stefan Hertmans en de Québecse auteur Gilles Pellerin over taal, identiteit en cultuur (uitgeverij L’Instant même), een correspondentie die ontstond in het tijdschrift Septentrion. Ook Yves Petry trekt naar Canada. Hij verblijft één maand als writer in residence in Montréal. Het verblijf kadert in een uitwisselingsprogramma tussen het Maison des écrivains (Québec) en Het beschrijf (Brussel). Petry treedt ook op tijdens het internationale festival Metropolis Bleu en is eveneens present op het Salon International du Livre de Québec. [foto: Yves Petry]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening