Briefwisseling van George Eliot online

Een belangwekkende verzameling brieven van de Britse schrijfster George Eliot (1819-1880) en haar grote liefde George Henry Lewes zijn online beschikbaar gemaakt, zo signaleert BBC News. Eliot is de auteur van The Mill on the Floss (1860) en het beroemde Middlemarch (1872). Eliots relatie met Lewes veroorzaakte in het Victoriaanse Engeland destijds een schandaal: de man was immers gehuwd. Toch hield de relatie 24 jaar stand, tot Lewes in 1878 stierf. De Warwickshire County Council heeft de correspondentie online geplaatst ter gelegenheid van de 150-ste verjaardag van haar eerste boek Scenes of a Clerical Life. Eliot leefde tot 1849 in Warwickshire. De collectie bevat ook correspondentie met de Sibreefamilie en met andere vrienden van Eliot en Lewes. De brieven geven een goede inkijk in de denkbeelden van de schrijfster. De echte naam van George Eliot was Mary Ann Evans. George Henry Lewes was trouwens degene die haar aanmoedigde om onder het pseudoniem George Eliot romans te gaan schrijven. Binnenkort komt er voor het eerst ook een filmversie van Middlemarch, geregisseerd door Sam Mendes, de echtgenoot van Kate Winslet, zie The Guardian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening