Crime writer Michael Dibdin overleden

In Seattle is na een korte ziekte op 60-jarige leeftijd de Britse crime auteur Michael Dibdin gestorven. Hij vergaarde veel bekendheid én kritische waardering met een tiental boeken over de weerbarstige Italiaanse detective Aurelio Zen. Voor De rattenkoning, het eerste boek over Zen, kreeg hij in 1988 de Gold Dagger Award voor misdaadfictie. Met Cabal won hij de Franse Grand Prix du Roman Policier. Dibdin debuteerde met een parodie op de Sherlock Holmes-verhalen. Hier én daar staan overzichten van zijn in het Nederlands vertaalde boeken. "Dibdin is a writer's writer in a genre where wordsmithing is not always the most important thing," zo staat te lezen in dit interview met January Magazine.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening