Heel even binnengluren bij Agatha Christie

De Britse National Trust heeft begin deze week precies één dag publiek toegelaten binnenin Greenway House, het vroegere woon- en vakantiehuis van Agatha Christie (1890-1976) in Devon. Het huis is door Christie's dochter en echtgenoot zeven jaar geleden aan de Trust geschonken. De woning, gelegen op een heuvelrug die uitkijkt op de rivier de Dart, is nu evenwel aan restauratie toe en zal pas in 2009 effectief opengesteld worden. Enkel de tuinen kunnen in afwachting door de fans betreden worden. Volgens The Guardian - die dinsdag even kon binnengluren - strookt de sfeer van het huis volledig met Christie's Hercule Poirot en Miss Marple-universum. "De hele plek schijnt uit geheimen te bestaan en is de perfecte setting voor de whodunnits waarmee Christie zich tot de queen of crime kroonde." Overal ziet de krant aanknopingspunten met de detectiveverhalen: "And who knows what skeletons lurk at the back of the cupboard under the grand staircase where the croquet set is kept?" Er waren ook handschriften van Christie te bekijken. The National Trust zorgt er intussen angstvallig voor dat reliekenjagers geen kans krijgen. Zie ook hier én dit eerdere DPM-bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening