Grote namen op shortlist IMPAC Dublin Literary Award

De jury van de International IMPAC Dublin Literary Award, die met zijn 100.000 euro als de financieel meest gehonoreerde literaire prijs ter wereld wordt beschouwd, heeft gisteren zijn shortlist bekend gemaakt. Acht auteurs en hun boeken komen nu nog in aanmerking. Het gaat om Arthur and George van Julian Barnes, Slow Man van J.M. Coetzee, Out Stealing Horses van Per Petterson, Shalimar the Clown van Salman Rushdie, A Long Long Way van Sebastian Barry, Extremely Loud & Incredibly Close van Jonathan Safran Foer, The Short Day Dying van Peter Hobbs en No Country for Old Men van Cormac McCarthy. Opvallende afwezigen zijn misschien toch wel Ian McEwan met Saturday en Kazuo Ishiguro met Never let me go. De boeken, geput uit een lijst van 138, zijn mee voorgedragen door 169 bibliotheken uit de hele wereld. De prijs werd voor het eerst toegekend in 1996. Vorig jaar ging hij naar Colm Toibin voor The Master. Ook Orhan Pamuk, Tahar Ben Jelloun en Michel Houellebecq behoren tot de eerdere winnaars. De onthulling van de winnaar gebeurt op 14 juni 2007 te Dublin. Zie ook ons eerder bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening