Franse auteur Christiane Singer gestorven

In Wenen is woensdag op 64-jarige leeftijd de Franse schrijfster Christiane Singer overleden aan de gevolgen van kanker. Haar laatste boek Derniers fragments d’un long voyage verschijnt op 18 april bij Albin Michel en is een verslag van haar ziekte, die in juli vorig jaar werd vastgesteld.
De in Marseille geboren auteur schreef boeken met een filosofische, soms spirituele inslag. Ze was een discipel van het werk van C.G. Jung. Singer verwierf enige bekendheid met Les cahiers d'une hypocrite uit 1965. Na een periode van stilzwijgen publiceerde ze vanaf 1978 een aantal historische romans. Voor Histoire d'âme uit 1988 kreeg Singer, die in totaal een twintigtal boeken schreef, de Prix Albert Camus. Hier staat een interview met de schrijfster.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening