Onevenwichtige Literaire Lente?

Intussen was er in Boekblad kritiek van Daniël Dullers van Standaard Boekhandel, die vond dat de aandacht bij de Literaire Lente te zeer naar het startevenement Zogezegd in Gent gaat (zie het bericht hieronder) én dat daardoor de andere Literaire Lente-activiteiten in de verdrukking komen. Geert Joris van Boek.be is het daar niet mee eens. Hij wil de Lente enten op de Nederlandse Boekenweek: "een ijzersterk startevenement, met enorm veel persaandacht, en daarna een sterk lokaal vervolg." De Literaire Lente krijgt intussen veel persaandacht: zowel Knack als De Morgen hadden woensdag speciale bijlagen. Opvallend was de geheel vernietigende recensie in Knack van het debuut van 'nieuwe Belg' Malika Chaara, Gezegend boven alle vrouwen én de grote belangstelling voor de tot de verbeelding sprekende heruitgave van Willy Courteaux' Shakespeare-vertalingen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening