Geloofd en geprezen (3)

Vrijwel wekelijkse overzichtsrubriek die het overvloedige debiet aan literaire prijzen probeert te kanaliseren:
**Leonard Nolens voegt de driejaarlijkse Karel van de Woestijneprijs van de gemeente Sint-Martens-Latem toe aan zijn al niet onaanzienlijke prijzenportefeuille. Hij krijgt de prijs voor zijn dichtbundel Een dichter in Antwerpen. De vorige editie ging naar Gerrit Kouwenaar. Zie dit bericht bij De Morgen.
**De onlangs tot Zutphense stadsdichter benoemde Hanz Mirck ontvangt de J.C. Bloempoëzieprijs (een beeld én 2.500 euro) voor zijn bundel Wegsleepregeling van kracht.
**Er komt nu ook een debuutprijs van Jozef Deleu's poëzietijdschrift Het Liegend Konijn en het Vlaams-Nederlands Huis De Buren. Tweejaarlijks wordt een poëziedebuutbundel bekroond. De laureaat ziet zijn bundel vertaald naar het Frans, Duits en Engels. Inzendingen tot 5 mei e.k. Details en het reglement staan hier.
**Onno Kosters is de eerste winnaar van de Filter vertaalprijs voor zijn vertaling van Watt van Samuel Beckett, verschenen in 2006 bij uitgeverij IJzer. De prijs, een initiatief van het zeer degelijke vertalersvaktijdschrift Filter én uitgeverij Vantilt, wordt een jaarlijkse traditie en omvat 1000 euro.
**De Nederlandse en Vlaamse leesclubs zijn nu al aan het prakkezeren over de Boekdelenprijs 2007. De winnaar ontvangt 2000 euro en wordt bekend gemaakt op 3 november tijdens een lezersfeest in Rotterdam. Stefan Brijs en Dimitri Verhulst zijn de Vlaamse genomineerden, zie hier voor de volledige lijst. Vorig jaar ging de prijs naar het in leesclubmiddens immens populaire De vliegeraar van Khaled Hosseini.
**De Bourse Goncourt du premier roman 2007 is toegekend aan Frédéric Brun voor zijn boek Perla, zo heeft de Académie Goncourt deze week gemeld.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-04-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening