Wandelingen door literair Brussel

De actieve dienst Onthaal en Promotie van de Stad Brussel heeft zijn stadsmagazine Brussel XL omgevormd tot driemaandelijkse themadossiers, die telkens een cultureel aspect van Brussel belichten. Het eerste nummer spitst zich toe op literair Brussel. Het gratis dossier vormt een goede leidraad bij de rijke Brusselse literatuurgeschiedenis. Dat gebeurt in de vorm van uitgestippelde wandelingen langs literair getinte plekken en/of woningen van binnen- en buitenlandse auteurs die zich in Brussel ophielden. Op de website staat bijkomende informatie via drie uitgestippelde parcours door de hoofdstad. De thema's zijn De oude stad, Langs pleinen en paleizen én Kris kras door Brussel. Onder de talrijke auteurs die in Brussel hun heil zochten, bevinden zich onder meer Multatuli, Brouwers, Hugo, Rimbaud, Verlaine, Yourcenar en Lord Byron. Online staat ook een overzicht van de niet al te overvloedig aanwezige Brusselse boekhandels en antiquariaten.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening