Tuindoolhof ter ere van Carol Shields

De romanschrijfster Carol Shields (1935-2003) krijgt in de Canadese stad Winnipeg een naar haar vernoemd parklabyrint, zo meldt de Globe and Mail. Het Carol Shields Memorial Labyrinth wordt opgericht voor een schrijfster die een grote voorliefde had voor deze opmerkelijke tuinarchitectuur. Shields deed haar fascinatie al op tijdens een bezoek aan het populaire Hampton Court Maze in 1956. In Shields’ roman uit 1997, Larry’s Party (in Nederlandse vertaling onder dezelfde titel verschenen), was het hoofdpersonage Larry Weller een ontwerper van tuindoolhoven. Het nieuwe labyrint in Winnipeg zal met zijn 2000 vierkante meter het grootste zijn van Canada. Carol Shields werd geboren in de States, trouwde met een Canadees en volgde hem naar Canada. Ze won vele belangrijke literaire prijzen, waaronder een Pulitzer. Shields stierf in 2003 aan de gevolgen van borstkanker. In The Guardian stond toen deze obituary.
Tags: Engelse literatuur, Boekencuriosa
Geplaatst door Hans Cottyn op 01-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening