Manuscripten van Nobelprijswinnaar John Steinbeck in toilet aangetroffen

In de Verenigde Staten zijn een aantal hoogwaardige, verloren gewaande manuscripten van de Amerikaanse schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur 1962 John Steinbeck (1902-1968) aan het licht gekomen. Het gaat onder meer om de draft van Sweet Thursday (1954). De archivalia werden door de schrijver Joel Eisenberg aangetroffen in een kartonnen doos in de nalatenschap van Steinbecks vriend, de theaterproducer Ernest H. Martin. De doos bevond zich al 50 jaar in het toilet van Martins huis, gelegen in de Hollywood Hills en bewoond door diens weduwe. De box bevatte verder ook 13 Steinbeck-brieven, het manuscript van The Log From The Sea of Cortez, het vervolg op Cannery Row, een nooit eerder gepubliceerd kortverhaal én een onafgewerkte tekst voor een muzikale komedie The Bear Flag Café. Steinbeck schreef regelmatig voor Hollywood. Het pakket telde in het totaal zowat 300 pagina's. Op 24 mei 2007 worden de manuscripten en brieven ter veiling gebracht bij PBA Auctions in San Francisco. Steinbeck-kenners spreken nu al van "the Steinbeck sale of the century". Verwacht wordt dat het manuscript van Sweet Thursday 500.000 dollar zal halen. Steinbeck, die zijn onderwerpen vaak in de arbeidersklasse vond, bleef vooral bekend voor Of Mice and Men (1937) en The Grapes of Wrath (1940). Zie voor meer details ook Yahoo News en de LA Daily News.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening