Pamuk haalt Brussels eredoctoraat op

De Turkse schrijver en Nobelprijswinnaar Literatuur 2006 Orhan Pamuk heeft donderdagavond aan de Katholieke Universiteit Brussel persoonlijk zijn eredoctoraat in ontvangst genomen. De schrijver gaf een lezing over Literature and the Humanities. Hij werd geroemd voor zijn literaire werk, "als bruggenbouwer tussen de Ottomaanse en de westerse cultuur" en "voor de sfeervolle beschrijving van zijn stad Istanbul en zijn groot intellectueel engagement." "Ik denk dat ik geboren ben om romans te schrijven", zo zei Pamuk over zijn schrijverschap. "Geen enkele prijs kan mij veranderen." Op de situatie in Turkije en de bedreigingen aan zijn adres na de moord op de Armeense journalist Hrant Dink ging hij niet in. In Libération staat vandaag een recensie van zijn boek over Istanbul, dat zopas in een Franse vertaling is verschenen. Zie dit eerdere DPM-bericht over de komst van zijn nieuwe roman in oktober.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening